CULTUUR

Geschiedenis proeven in Oisterwijk e.o.

2 uur geleden voor het laatst geboekt
We zien u graag in ons streekpark!

KWC

Sundaymorning@ekwc heeft een geschiedenis die teruggaat tot 7 december 1969, toen het Keramisch Werk Centrum ( KWC ) haar deuren opende in Heusden. In 1991 is het centrum naar ‘s-Hertogenbosch verhuisd en werd het omgevormd tot het uitstekend uitgeruste Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC). In 2010 onderging het centrum opnieuw een transformatie: er werd een Cad/Cam-studio geopend en een nieuwe naam gelanceerd, Sundaymorning@ekwc. In 2015 verhuisde het centrum naar het KVL-terrein in Oisterwijk, naar een groter gebouw dat ruimte biedt om ook het publiek, hoger onderwijs en bedrijfsleven te ontvangen.
Sundaymorning@ekwc is open voor publiek (alleen op afspraak). Met een rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden.
Bezoekers kunnen voor of na een bezoek aan Sundaymorning@ekwc te gast zijn in de rest van het KVL-complex, met diverse ambachtelijke en creatieve organisaties, of naar het rijkelijk met sfeer, winkels en restaurants bedeelde centrum van Oisterwijk lopen. Wie meer tijd heeft: Oisterwijk kent goede logiesmogelijkheden en een prachtige natuur om te fietsen of te wandelen.

In elk seizoen beschikbaar