CULTUUR

Geschiedenis proeven in Oisterwijk e.o.

We zien u graag in ons streekpark!

KWC

Sundaymorning@ekwc heeft een geschiedenis die teruggaat tot 7 december 1969, toen het Keramisch Werk Centrum ( KWC ) haar deuren opende in Heusden. In 1991 is het centrum naar ‘s-Hertogenbosch verhuisd en werd het omgevormd tot het uitstekend uitgeruste Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC). In 2010 onderging het centrum opnieuw een transformatie: er werd een Cad/Cam-studio geopend en een nieuwe naam gelanceerd, Sundaymorning@ekwc. In 2015 verhuisde het centrum naar het KVL-terrein in Oisterwijk, naar een groter gebouw dat ruimte biedt om ook het publiek, hoger onderwijs en bedrijfsleven te ontvangen.
Sundaymorning@ekwc is open voor publiek (alleen op afspraak). Met een rondleiding worden diverse werkprocessen gepresenteerd, van het gebruik van de ovens voor het stoken van keramiek, 3D-printen, frezen en snijden.
Bezoekers kunnen voor of na een bezoek aan Sundaymorning@ekwc te gast zijn in de rest van het KVL-complex, met diverse ambachtelijke en creatieve organisaties, of naar het rijkelijk met sfeer, winkels en restaurants bedeelde centrum van Oisterwijk lopen. Wie meer tijd heeft: Oisterwijk kent goede logiesmogelijkheden en een prachtige natuur om te fietsen of te wandelen.

In elk seizoen
beschikbaar

REVIEWS

Jozé V.

         
"Heerlijk toeven bij de schapen en het ven. Een fijne plek in de Oisterwijkse bossen met natuurlijke speelervaringen rondom het water"

Rob T.

       
"Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Lekker buiten gegeten. Mooie eenvoudige kaart met lekkere streekgerechten."

Joost V.

     
"Luxe hamburger restaurant in Oisterwijk. Lekkere burgers met goede frites. Portie mag iets ruimer voor mij maar goed. Gratis parkeren. Vlotte bediening."

Feniks72

         
"Mooie, rustige omgeving met een leuk concept, namelijk een natuurspeeltuin waar de kinderen kunnen klauteren en klimmen en over boomstammen het water oversteken."

Rob van Dijk

         
"Erg lekker. Ook drank netjes geprijsd. Het was rustig ivm sinterklaas. Erg leuk voor gezinnen met ook kleine kinderen. 04-12-2017"

Christel van Berkel

         
"Super! Heerlijk gegeten met een groot gezelschap. Goede service. 03-12-2017"

JC van Gestel

         
"goed en veel gegeten prima service een aanrader voor flinke eters 25-11-2017"

Mandy de Laat

         
"Heerlijk gegeten, goede service en vriendelijk personeel! Echt aan te bevelen ! 05-11-2017"

Diane Swank

         
"super spareribs gegeten en super kwaliteit zeker voor herhaling vatbaar!!฀28-10-2017"

Ger Wortel

         
"Erg vriendelijke bediening. Lekkere taart en een goed verzorgde routebeschrijving. Ook de lunch was lekker. 22-09-2017"

Coby Strien

         
"Leuke accommodatie en vriendelijk personeel en goed betaalbaar 16-09-2017"