BOURGONDISCH

Ontdek Bourgondisch Oisterwijk

9 uur geleden voor het laatst geboekt
We zien u graag in ons streekpark!

Bij Robèrt

In de bakkerij van Robèrt, gevestigd in de stoere en industriële setting van de voormalige leerfabriek in Oisterwijk, staat kwaliteit hoog in het vaandel. Ambachtelijke broden, patisserie en chocoladeproducten: alles wordt zo duurzaam mogelijk gemaakt van alleen de beste ingrediënten.

Robèrt van Beckhoven kreeg het bakkersvak met de paplepel ingegoten in de bakkerij van zijn opa en vader. Vele jaren ervaring, wedstrijden en prijzen verder is hij nu de enige in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger heeft. Robèrt werd in 1961 in Oisterwijk geboren en groeide op in de bakkerij. Opa Cees van Beckhoven begon in 1927 een bakkerij in het Brabantse Oisterwijk. Zijn oudste zoon Jan – vader van Robèrt – nam samen met zijn broer het bedrijf over, waar ze jarenlang op traditionele wijze brood, koek en banket bakten. Meehelpen in de bakkerij betekende voor Robèrt vooral helpen met afwassen en schrobben, en níét aan de taarten komen. 

Dat hij degene uit het zes kinderen tellende gezin zou zijn die de bakkerij over zou nemen, wist hij toen nog niet. Hij wilde zelfs helemaal geen bakker worden. Maar toen kwam de dag dat een banketbakker ziek was en Robèrt bij wijze van uitzondering vruchtenvlaaitjes mocht maken. Hij gebruikte onder andere kiwi – toen nog geen voor de hand liggend ingrediënt – en ineens snapte hij de passie van zijn vader en grootvader. Hij besloot een bakkersopleiding te volgen en nam het familiebedrijf over.

In elk seizoen beschikbaar