• Natuurpoort
  • Oisterwijkse Bossen en Vennen
  • De Kampina

De natuur in!

Natuurpoort Klein Oisterwijk
Natuurpoort Klein Oisterwijk is het vetrekpunt om de prachtige Oisterwijkse bossen&vennen te ontdekken. Je kunt hier heerlijk wandelen door het bos of een stilstaan bij een prachtig ven. Na een tocht door het mooie gebied nog even genieten van lekker eten en drinken? Daar is Streekrestaurant de Drie Vennen de perfecte locatie voor. Geniet van het zonnetje op het terras en van de spelende kinderen in de aangrenzende natuurspeeltuin.
Wandelroutes en kaarten met fietsknooppunten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Streekpark Klein Oisterwijk.

Oisterwijkse Bossen & Vennen
In de Oisterwijkse Bossen & Vennen kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ontdek de vele paden en routes en speur naar spechten en reeën. Onderneem een speurtocht, of boek een activiteit vanaf het bezoekerscentrum. Liever wandelen? Start bijvoorbeeld bij één van de natuurpoorten in Oisterwijk of Moergestel of neem de route in Heukelom.

De Kampina
De naam Kampina is afgeleid van het Romeinse ‘Campina’, een andere naam voor Kempen, dat ‘woeste grond’ betekent. De Kampina beslaat 1535 hectare ten zuidoosten van Oisterwijk en ten zuidwesten van Boxtel. Centraal in het gebied ligt de Kampinase Heide, met daarin onder meer het Belversven, de Huisvennen en de Zandbergsvennen. Het is een van de weinige plekken in Noord-Brabant waar geen bebouwing waarneembaar is. Het noordelijk deel van de Kampina is vrij droog en biedt in augustus een prachtig kleurenmozaïek in paarstinten van de bloeiende heide. In de winter treedt het water van de zuidoostelijk gelegen Beerze buiten haar oevers. Het beekdal is dan een geliefde plek voor water- en trekvogels.
5 Bezoeker(s) bekijken deze pagina.