NIEUWS & EVENTS

Blijf op de hoogte

8 uur geleden voor het laatst geboekt
We zien u graag in ons streekpark!
13
Ok

Update COVID-19

Daarom zetten wij (en vanuit de Gemeente Oisterwijk) in dit bericht op een rij welke regels voor u belangrijk zijn.
De onderstaande maatregelen zijn vooralsnog voor de duur van vier weken.
 
Sluiting horeca
Restaurant ’t Klauterwoud en de Drie Vennen gesloten.

Alle eet- en drinkgelegenheden (incl. de terrassen) zijn gesloten.
Het verbod geldt niet voor hotels (enkel open voor de hotelgasten) en uitvaartcentra.
Helaas vallen vakantieparken hier niet onder.
 
Evenementen
Er geldt een verbod op alle evenementen, met uitzondering van markten voor levensmiddelen, beurzen en congressen, bioscopen en theaters, wedstrijden, betogingen en demonstraties.
 
Groepsgroottes
Groepsgroottes in verhuuraccommodaties en bezoek.

Binnen (niet in de thuissituatie) en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens. Een huishouden heeft geen maximaal aantal personen.

Detailhandel
Winkels in de detailhandel sluiten om 20.00 uur. Koopavonden zijn niet toegestaan. De levensmiddelenbranche is uitgezonderd van dit verbod. Wel geldt dat het verboden is om tussen 20.00 uur en 07.00 uur alcoholische dranken te verkopen. In de detailhandel worden afspraken gemaakt over strikte naleving van de protocollen. Als het te druk wordt, of de basisregels worden niet nageleefd kan (een deel van) een locatie gesloten worden. De handhaving wordt aangescherpt.
 
Doorstroomlocaties
Op doorstroomlocaties (bijvoorbeeld monumenten, bibliotheken en musea) geldt dat bezoek moet plaatsvinden op basis van een reservering per tijdvak, met uitzondering van detailhandel en markten voor levensmiddelen.
 
Sport
Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel. In teamverband mag dit met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor kinderen tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 
Mondkapjes
Voorlopig geldt nog het dringend advies tot het dragen van mondkapjes in de publieke binnenruimtes. Het kabinet heeft aangegeven te gaan werken aan een mondkapjesplicht. Het is nog niet bekend wanneer deze verplichting ingaat. 
 
Tot slot
Deze informatie is opgesteld op basis van de persconferentie van 13 oktober en kunt u ook nalezen op de website van de Rijksoverheid. Of bekijk de factsheet van deze gedeeltelijke lockdown. De routekaart met de risiconiveaus kunt u hier bekijken.
De maatregelen worden op dit moment verwerkt in een nieuwe noodverordening. Het is mogelijk dat de maatregelen op detailniveau nog wijzigen of verder worden verfijnd. Hier wordt u dan zo snel mogelijk over geïnformeerd.
 
Mocht dit nog vragen oproepen, aarzel dan niet om ons te mailen naar info@kleinoisterwijk.nl
this is place