NIEUWS & EVENTS

Blijf op de hoogte

3 uur geleden voor het laatst geboekt
We zien u graag in ons streekpark!
08
Mei

GP DESTIL verhuist naar terrein van Streekpark Klein Oisterwijk

In een gesprek lichten parkoersbouwers Peter Hoffmans en John Pijnenburg de verhuizing toe.  “We hadden een prachtig parkoers aan de Zandstraat. We krijgen van de deelnemers ieder jaar veel complimenten. Vooral ook voor de manier waarop het parkoers telkens geprepareerd was. Alles tot in detail verzorgd. We zijn ook altijd heel fijn geholpen door zowel de Gemeente Oisterwijk, de diverse eigenaren van de gronden en de omwonenden”. 

Eigenlijk een perfect recept voor de toekomst, zou je zeggen. Waarom dan toch deze verhuizing? “Wij hebben als organisatie veel kennis en ervaring opgedaan, daarnaast beschikken wij over een hechte groep vrijwilligers en sponsoren haken in op de populariteit van het veldrijden. Na de succesvolle editie van het NK Veldrijden Jeugd hebben wij de knoop doorgehakt. We willen een stap hoger; een internationale veldrit in de Gemeente Oisterwijk. Daarbij lopen we aan tegen de beperkingen van het huidige parkoers. Er zijn hier geen voorzieningen (stroom, water, afvoer, accommodatie, parkeerterrein etc) en de aan- en afvoerwegen kunnen een grotere stroom bezoekers niet aan. Om die reden zijn we op zoek gegaan naar een nieuw parkoers.” 

Ernst Jonkers van Streekpark Klein Oisterwijk is al jaren een vaste partner van SWMO. “Hij kent onze manier van werken en was direct enthousiast toen we informeerden naar de mogelijkheden op zijn terrein; enkele honderden meters verderop. Na verschillende schetsen van het parkoers en wat overleggen was dit voorjaar de kogel door de kerk. Begin maart werd de overeenkomst beklonken en direct werd begonnen met de voorbereidingen aan het nieuwe parkoers.”

Ernst Jonkers over deze stap: “Streekpark Klein Oisterwijk staat voor recreëren maar ook voor actief bewegen. Zo organiseren wij veel sportactiviteiten voor onze gasten maar ook voor bedrijven en jaarlijks hebben we een groot sport evenement: de Tough Ten Miles. Met de recente toevoeging van fietsverhuur Piet Plezier zijn we dus ook al van het fietsen. Een top-veldrit in de winterperiode is een mooie aanvulling op ons programma. Met onze horecavoorzieningen zijn wij al het hele jaar open dus waarom het terrein dan niet beschikbaar stellen voor de GP DESTIL?”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Cornelis via info@gpdestil.nl
this is place